Съобщение
Добре дошли във форума на Пернатите.Грубият език във форума не е позволен така, че уважавайте събеседниците си.Има нов начин за прожектиране на видео от YouTube, който може да видите тук! Има и вероятност за некоректно подреждане на елементите при ползването на IE браузър.
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!

Проблем с перо

Модератор: nikigeen

Проблем с перо

Мнениеот KokoiFifi » Пет Ное 25, 2011 6:11 pm

Имам малък проблем.От месец насам имам 2 вълнисти папагалчета.Проблемът е-мъжкия когато ми го донесоха забелязах че му липсват тези дългите пера дето са на опашката.сега е пораснало "нещо"към няколко см дълго но изглейда проскубано. Опашката му изглежда все едно е сдъвкана и изплюта. Моля ви помогнете!
KokoiFifi
потребител
потребител

Re: Здравейте

Мнениеот shikata » Пет Ное 25, 2011 6:36 pm

Това е сигурно младо перо, не го закачай, че на половината е "кръвно" и ще го развалиш.Като порасне няма да е рошаво.
Изображение
Аватар
shikata
админ
админ

Мнениеот KokoiFifi » Пет Ное 25, 2011 6:40 pm

Ох надявам се.Когато ми ги подариха той нямаше опашка така да се каже-нямаше ги тези дългите пера-на 4 месеца са.Дали е нормално,и между другото какво значи "кръвно"перо?
KokoiFifi
потребител
потребител

Мнениеот shikata » Пет Ное 25, 2011 6:53 pm

Ами значи че перото тепърва расте, долната му част, от към тялото, откъдето расте, все още е затворена тръбичка пълна с кръв.
Изображение
Аватар
shikata
админ
админ

Мнениеот KokoiFifi » Пет Ное 25, 2011 7:20 pm

Много благодаря дано си прав :)
KokoiFifi
потребител
потребител

Re: Проблем с перо

Мнениеот KokoiFifi » Нед Ное 27, 2011 4:19 pm

Здравейте.За да не пускам нова тема продължавам в тази.Когато пусна Фифи и Коко да летят в стаята ми и кацат на един гардероб най-отгоре, където има кашони с книги,а също така и на прозореца най-отгоре. До тук нищо неестествено за тях,но ядат кашона и тапетите,а те са от 20 години там.Дали ще им стане нещо(на Фифи и Коко де)? Само се опитвам да ги сплашвам да не го правят но понякога даже не ми обръщат внимание. Проблемът е,че са прашни и мръсни.Моля за помощ!!!
KokoiFifi
потребител
потребител

Мнениеот KokoiFifi » Нед Ное 27, 2011 6:31 pm

Скръбна вест-на Коко перото му падна. Сега прилича на врабче. Перото беше като сдъвкано и изплюто но все пак си беше перо.И имаше кръв накрая.Моля кажете дали ще му мине-и дали ще му израсне ново-това е за втори път така.
KokoiFifi
потребител
потребител

Мнениеот slavi_kn » Нед Ное 27, 2011 7:07 pm

оффф стига правихте такива без мислени теми на папагала му няма ништо ти за едно перо се притесняваш аз ако се притеснявах на мойте за всяко перо трябваше да испиша 254058735064 станици
slavi_kn
потребител
потребител

Мнениеот KokoiFifi » Чет Яну 26, 2012 5:11 pm

Здравейте.Продължавам да питам по този въпрос.Защото нали на моя мъжки Коко му падат постоянно перата на опашката.Ходих до един ветеринар който ми предложи витамини на капки за 12 лв.Само дето в зоомагазина ми предложиха едни за 2 лв и до колкото забелязах разликата е в количеството капки,които се слагат във водата. Та въпросът ми е-пише да се разтворят 40-50 капки в 100мл вода и да се дава 5-7 дни.Нещото което не разбирам е по 5 капки ли на ден = 35 капки за седмица или това количество ще ми стигне за 3 дни- 10мл :3= горе долу моята поилка. Плс някой ако знае да каже. И също така да каже след това дали може след 7 дни дали може да им давам пак от тези витамини. И въобще дали са добри тези капки-на фирма Вита Плюс са.
KokoiFifi
потребител
потребител

Мнениеот rules1 » Пет Яну 27, 2012 10:47 pm

не се притеснявай
rules1
потребител
потребител

Мнениеот KokoiFifi » Съб Яну 28, 2012 2:11 pm

А ти от колко време отглеждаш папагалчета? :) аз се чувствам малко като тяхна майка :) Но най-гадното е че продължават дългите пера на опашката да падат.Това вече е 4 месеца.
KokoiFifi
потребител
потребител

Мнениеот nightingale » Съб Яну 28, 2012 9:09 pm

Вземаш кофата за боклук.
Заставаш над нея , като с едната ръка държиш шишенцето с капките точно над нея.
Прицелваш се добре .... и разтваряш пръстите.
Номерът е капките да попаднат точно в кофата.
Това единят вариянт.
Другият е да отидеш и да попиташ ветевринарят ,който ти е откраднал дванайсетте лева , с какво аджъба въпросните витамини ще предотвратят падането на конкретните пера.
Третият вариянт е да се убедиш напълно, за окапване наистина ли става въпрос или за отчупване в основата , което пък от своя страна довежда до евентуално заблуждение.
Убеди се също така дали окапват само опашни пера или на пода на клетката има и контурни ( т.е. по малки )
''Оцета е дезинфектант на питейната вода''
nightingale
потребител
потребител

Следваща

Назад към Папагали