Съобщение
Добре дошли във форума на Пернатите.Грубият език във форума не е позволен така, че уважавайте събеседниците си.Има нов начин за прожектиране на видео от YouTube, който може да видите тук! Има и вероятност за некоректно подреждане на елементите при ползването на IE браузър.
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!

Проблем с перо

Модератор: nikigeen

Re: Проблем с перо

Мнениеот Paulina » Съб Яну 28, 2012 11:56 pm

KokoiFifi написа:Здравейте.За да не пускам нова тема продължавам в тази.Когато пусна Фифи и Коко да летят в стаята ми и кацат на един гардероб най-отгоре, където има кашони с книги,а също така и на прозореца най-отгоре. До тук нищо неестествено за тях,но ядат кашона и тапетите,а те са от 20 години там.Дали ще им стане нещо(на Фифи и Коко де)? Само се опитвам да ги сплашвам да не го правят но понякога даже не ми обръщат внимание. Проблемът е,че са прашни и мръсни.Моля за помощ!!!

Срещу прашни и мръсни тапети има решение , а на папагалите ти трябва да предложиш креда , тебешир , сепия , минерални блокчета и всичко в което има калций . В момента те просто се опитват да се "доберат" до мазилката на стената , която също съдържа това , от което те имат нужда .
.
.
.
"Човек няма две сърца - едното за хората, другото за животните. Той или има сърце, или няма"
Алфонс Дьо Ламартин
Аватар
Paulina
потребител
потребител

Мнениеот KokoiFifi » Нед Яну 29, 2012 4:24 pm

В последствие поради факта че сега си сменят перушината има от малките пухчета до средни на размер-и от двата папагала,но единствено на Коко-мъжкия му падат тези и на опашката. Забелязах като паднах че изглеждат все едно ги е дъвкал.Може и наистина да ги дъвче.Не знам-но не изглеждат хубави като другите.И как в крайна сметка да разбера дали става въпрос за отчупване,окапване или др. А и още нещо-по-дългите пера,които им падат ж основата изглежда все едно са ги изяли.Около 2-3 см няма от перцето-само дръжката-основата е.
KokoiFifi
потребител
потребител

Мнениеот shikata » Нед Яну 29, 2012 7:48 pm

Може и да е лош навик.А не съм вярвал че и при канарите може да се появи но от миналата година имам една безпородна женска която ползвам като приемна майка, не спира да се прави на нищо, до където успее да се докопа там се оскубе.Макар че при мен причината може да е че е постоянно развита, дори и тъмно и местене не и влияят.
Изображение
Аватар
shikata
админ
админ

Мнениеот KokoiFifi » Нед Яну 29, 2012 11:49 pm

какво 6те ре4е 4е е постоянно развита?
KokoiFifi
потребител
потребител

Мнениеот shikata » Вто Яну 31, 2012 12:51 am

Готова за размножаване.И моля не замествай Ч и Ш с цифри
Изображение
Аватар
shikata
админ
админ

Мнениеот KokoiFifi » Нед Фев 05, 2012 11:15 pm

Еее извинявай,това е навик :)
KokoiFifi
потребител
потребител

Мнениеот KokoiFifi » Вто Мар 06, 2012 12:37 pm

До тук с перата реших малко или много проблема,а сега имам запитване.Мисля че женската ми кълве мъжкия.Около нослето от едната страна има дупка-няма перца.Моля ви кажете някаква идея да им помогна,че само се бият!
KokoiFifi
потребител
потребител

Мнениеот ТЕРИЕР » Вто Мар 06, 2012 1:17 pm

Мислиш ли си или го кълве точно там където описваш?
ТЕРИЕР
потребител
потребител

Мнениеот KokoiFifi » Вто Мар 06, 2012 1:22 pm

По принцип не бях сигурна,но точно преди да пиша както си седях на компютъра чух едни пищящи звуци и двамата бяха на пода на кафеза и като станах останах с такова впечатление.Сега съм ги пуснала да летят и не се бият,но като са в клетката и става страшно.
KokoiFifi
потребител
потребител

Предишна

Назад към Папагали