Съобщение
Добре дошли във форума на Пернатите.Грубият език във форума не е позволен така, че уважавайте събеседниците си.Има нов начин за прожектиране на видео от YouTube, който може да видите тук! Има и вероятност за некоректно подреждане на елементите при ползването на IE браузър.
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!

Затлъстял вълнист!

Модератор: nikigeen

Re: Затлъстял вълнист!

Мнениеот bubka90 » Сря Фев 01, 2012 7:37 pm

Последния линк не се отваря, храната е Витапол карма.
bubka90
потребител
потребител

Мнениеот nightingale » Сря Фев 01, 2012 7:52 pm

Витакрафт е един от най големите боклуци.
Да ме прощават вносителите и представителите на фирмата.
Купи на папагалчето си обикновенно просо, добави към него 20% белен овес (или овесени ядки) , 10 % слънчоглед и от време на време му слагай по някое плодче ,накисната в мляко или вода филийка и му предоставяй ежедневно минерални добавки под формата на креда, сепийна кост, тебешир и прочие.
Не давай сварени яйца безразборно , както и и зелени храни в студено време.
Не го пускай известно време извън клетката.
Сложи две хранилки на отдалечени едно от друго места.
Не се доверявай сляпо на ветеринари.
Не прибягвай до конкретни медикаменти само заради един ,който твърди че е нужно.
Не забравяй че ветеринарните аптеки са помещения ,които имат наеми, а цялото обслужване на този вид услуга си има не малка нужда от парични средства.
Паричните средства от своя страна идват от болни ,а не от здрави пациенти.
''Оцета е дезинфектант на питейната вода''
nightingale
потребител
потребител

Мнениеот bubka90 » Сря Фев 01, 2012 7:58 pm

А това просо и овеса откъде да ги купя? От зоомагазин където има и други храни или големите вериги?
bubka90
потребител
потребител

Мнениеот nightingale » Сря Фев 01, 2012 8:12 pm

bubka90 написа:А това просо и овеса откъде да ги купя? От зоомагазин където има и други храни или големите вериги?

Почти във всеки зоомагазин или в такъв в ,който се продават храни за животни има обикновенно и без примеси на други семена , просо.
Всяка събота на подуенският пазар ( стори ми се че си от София) също се предлага от него.
Просото е основна храна на вълнистия папагал , но много фирми производители не се съобразяват с това и слагат вътре семена , които от някои екземпляри не се консумират въобще.
Проблемът идва когато в наглед пълната хранилка , такъв папагал не може а и не иска да се храни с останалото съдържание.
Тогава той е обречен на гладуване а много собсвтвеници започват да си правят грешни изводи.
Послушай съветът ми и няма да сгрешиш.
Успех.
nightingale
потребител
потребител

Мнениеот bubka90 » Сря Фев 01, 2012 8:21 pm

Още утре ще купя, така или иначе тази кутия свърши. Ще пиша как са се развили нещата! Благодаря за съветите!
bubka90
потребител
потребител

Мнениеот bubka90 » Чет Фев 02, 2012 10:17 pm

Имам друг проблем с мъжкия. Започна да пиука, малко тихичко но го прави, опитва да цвърчи. Проблема е, че откакто се разболя не беше агресивен, при което аз го взимах при мен за да се разхожда, но любимото му нещо беше да се покатери и да се сгуши при врата ми. И така, до днес когато открих че той обикаля 30 минути по пода, гледайки ме, бутайки си главата между решетките /дори се заклещи!/ катерейки се и пиукайки, мъчейки се да излезе. Когато най накрая отворих, той веднага скочи, покатери се на врата ми и се кротна. Оставих го към 20 мин да поседи и да се успокои, но другия проблем е че женската полудява когато той не е в клетката, а е много малка, на 4 дни и не смея да я пусна. Върнах го насила и пак се почна обикаляне, търсене начин да излезе, пиукане, пак си заклещи главата... а женската очевидно има интерес към него, но той няма, само мен търси! Какво ще ме посъветвате???
bubka90
потребител
потребител

Мнениеот nightingale » Съб Фев 04, 2012 7:40 pm

bubka90 написа:Имам друг проблем с мъжкия. Започна да пиука, малко тихичко но го прави, опитва да цвърчи. Проблема е, че откакто се разболя не беше агресивен, при което аз го взимах при мен за да се разхожда, но любимото му нещо беше да се покатери и да се сгуши при врата ми. И така, до днес когато открих че той обикаля 30 минути по пода, гледайки ме, бутайки си главата между решетките /дори се заклещи!/ катерейки се и пиукайки, мъчейки се да излезе. Когато най накрая отворих, той веднага скочи, покатери се на врата ми и се кротна. Оставих го към 20 мин да поседи и да се успокои, но другия проблем е че женската полудява когато той не е в клетката, а е много малка, на 4 дни и не смея да я пусна. Върнах го насила и пак се почна обикаляне, търсене начин да излезе, пиукане, пак си заклещи главата... а женската очевидно има интерес към него, но той няма, само мен търси! Какво ще ме посъветвате???

Това е поведенческа проява , която в случая няма общо с физическото състояние на папагалчето ти.
Нормално е след като си го научила да го пускаш , той да иска да излиза.
Явно е свиклнал да го прави когато не ти, а той поиска.
Не се притеснявай, това не е проблем.
nightingale
потребител
потребител

Предишна

Назад към Папагали