Модератор: nikigeen

Първо- като вземеш корела(дълго време имах корела-цели 6-7 години)трябва да знаеш, че птицата трябва да ти има доверие, това значи, че да няма страх от теб-сама да идва от ръката ти да взема храна, както и като и подадеш ръка да каца на нея, но това се постига с много търпение и време.Опитай отначало да и даваш зърна като отваряш вратичката и слагащ на дланта си и ще чакаш-може да ти отнеме и 5-10 минути, но трябва търпение-опитвай всеки ден, говори и, но с глас в който усеща, че я харесваш и я обичаш.....Не се мъчи да я насилваш, отвори клетката и остави сама да реши дали да излезе......доближи се до нея и и говори, опитай пак с храна или нещо което виждаш, че и е интересно(папагалите са много любопитни) сам трябва да прецениш....., а ако искаш да я хванеш никога не я гони -просто загаси лампата(папагалите се сковават на тъмно-остават където са и не виждат )вземи една кърпа и я метни на птицата, естествено малко по-нежно, защото са крехки.....хвани я и я прибери в клетката......,но помни, че трябва да имаш много търпения.Моята Корела беше станала душичка(такава птичка просто.....много ми е мъчно
) разболя се и умря, не успяха да я спасят ветеринарите. Сега имам Мноцветно Лори....голямо предизвикателство, но имам търпение.......отначало страшно хапеше(чак ми откъсваше месо)....... 5-6 месеца и вече сме приятели-вече каца върху мен и ме ближе, чеше се на пръста ми и ме ухажва-има си едни номера....-не ме хапе, но все още не дава да го хващам и да го стискам-както аз искам, но имам търпение и се надявам, че ще успея....всяка птица е различна....просто трябва да я обичаш, да и обръщаш внимание и да имаш много търпение.... 

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 госта