Съобщение
Добре дошли във форума на Пернатите.Грубият език във форума не е позволен така, че уважавайте събеседниците си.Има нов начин за прожектиране на видео от YouTube, който може да видите тук! Има и вероятност за некоректно подреждане на елементите при ползването на IE браузър.
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!

Завяхнала восковица на вълнисто папагалче

Модератор: nikigeen

Завяхнала восковица на вълнисто папагалче

Мнениеот Барси » Сря Апр 18, 2012 9:27 pm

Здравейте! Отскоро се заех да гледам вълнисти папагалчета и искам да попитам: забелязах, че на женското не му е свежа и розова кожата на восковица, а по-скоро сякаш е завяхнала, някак изсъхнала и превърнала се в нещо, като суха оранжево-кафеникава суха кожа,в по-голямата си част, сякаш е дехидратирана. Не знам, как да го опиша, както при хората, ако се изгорят и кожата е изсъхнала, нещо такова. Иначе папагалчето не е претърпявало инциденти, малко е и като го взех, не се загледах какви точно са му ноздрите. Иначе е жизнено, храни се добре, няма никакви обезпокоителни симптоми, освен,че кожата в някакъв процент не е така свежа, като на другото. Малко е и отскоро е при мен, дали ще се оправи с времето кожата, докато расте или това е някакво заболяване?

Някакви идеи, какво може да му има и опасно ли е за здравето му това? Благодаря!
Аватар
Барси
потребител
потребител

Re: Завяхнала восковица на вълнисто папагалче

Мнениеот Мъро » Сря Апр 18, 2012 10:39 pm

може да са гъбички най добре пусни една снимка
Skype-myro121
Аватар
Мъро
потребител
потребител

Мнениеот Paulina » Чет Апр 19, 2012 10:10 pm

Барси написа:Здравейте! Отскоро се заех да гледам вълнисти папагалчета и искам да попитам: забелязах, че на женското не му е свежа и розова кожата на восковица, а по-скоро сякаш е завяхнала, някак изсъхнала и превърнала се в нещо, като суха оранжево-кафеникава суха кожа,в по-голямата си част, сякаш е дехидратирана. Не знам, как да го опиша, както при хората, ако се изгорят и кожата е изсъхнала, нещо такова. Иначе папагалчето не е претърпявало инциденти, малко е и като го взех, не се загледах какви точно са му ноздрите. Иначе е жизнено, храни се добре, няма никакви обезпокоителни симптоми, освен,че кожата в някакъв процент не е така свежа, като на другото. Малко е и отскоро е при мен, дали ще се оправи с времето кожата, докато расте или това е някакво заболяване?

Някакви идеи, какво може да му има и опасно ли е за здравето му това? Благодаря!

Не се притеснявай - това е нормално ! Женската ти казваш е "малка" , но тя е на възраст , в която може вече да се размножава . За това восковицата вече не е розова , а кафява . Когато мине размножителният период восковицата няма да е толкова кафява - аз имам даже женски , на които люспичките падат и тогава трудно ги различавам от мъжките . За следващият размножителен период нослетата им пак покафеняват . При моите птици това е много видно , защото не ги държа целогодишно в стая с еднаква температура .
.
.
.
"Човек няма две сърца - едното за хората, другото за животните. Той или има сърце, или няма"
Алфонс Дьо Ламартин
Аватар
Paulina
потребител
потребител

Мнениеот Мъро » Чет Апр 19, 2012 10:19 pm

:shock: :shock: :shock:
Skype-myro121
Аватар
Мъро
потребител
потребител

Мнениеот Барси » Съб Апр 21, 2012 9:00 pm

Мъжкото го взех седмица две-преди това и израстна пред очите ми, тя си е все такава, възможно е да е голяма и да е просто по-дребничка на ръст. Значи кафявото, ще падне, като люспа? Ясно. Ами значи тя не е била малка на възраст, а само на ръст. Благодаря за отговорите.
Аватар
Барси
потребител
потребител

Мнениеот Барси » Вто Апр 24, 2012 3:46 pm

Стана точно така: "кяфявото" се обели вчера, точно като люспа от кромид лук и падна, сега отдолу е съвсем свежа и нормална кожа. На цвят восковицата сега е неопределен преливащ се цвят от бяло-розово-лилаво.
Благодаря за информацията, ще знам, ако пак видя кафяво петно, че това е люспа, както и че е нормало за някои женски.
Аватар
Барси
потребител
потребител

Мнениеот mimseto » Вто Май 01, 2012 5:38 pm

Скъпи колеги ,моля помагайте !На моята женска висковицата и стана нещо като бяла и по-скоро ката рогово образувание.И аз я взех уж за млада, но като гледам не ми изглежда да е наистина...Започна и да и тече кръв от ноздрите по малко от време на време .На какво може да се дължи това и дали е заразно ????Да не стане и мъжкия така? Дайте съвети ,МОЛЯ!
mimseto
нов
нов

Мнениеот a.georgiev » Вто Юни 12, 2012 1:17 pm

Здравейте, нашето папагалче имаше същие проблем, и с радост исам да ви кажа, че има ефикасни методи за лечение на гъбичките http://www.gabichki.org/2012/05/blog-post.html така, че не унивайте. Успех!
a.georgiev
нов
нов

Назад към Папагали