Съобщение
Добре дошли във форума на Пернатите.Грубият език във форума не е позволен така, че уважавайте събеседниците си.Има нов начин за прожектиране на видео от YouTube, който може да видите тук! Има и вероятност за некоректно подреждане на елементите при ползването на IE браузър.
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!

По какви белези се определя пола на корелите

Модератор: nikigeen

Re: По какви белези се определя пола на корелите

Мнениеот vodovladi » Пон Яну 09, 2012 7:17 pm

благодаря за отвора значи птицата е женска дай ми съвет как да я възпитам и дали ще пее ако е женска :(
vodovladi
нов
нов

Мнениеот pavel ivanov » Пон Яну 09, 2012 8:23 pm

Buggy написа:maxsim,ще си доведеш птицата до ненужно снасяне на яйца.Стимулираш повишаването на хормоналното и ниво...Не я гали по гърба.

Да му го беше казал преди две години :wink:
pavel ivanov
потребител
потребител

Мнениеот Buggy » Вто Яну 10, 2012 1:52 am

vodovladi не съм коментирал пола.Ако е женска няма да пее.pavel ivanov не разбрах какво искаш да ми кажеш.
Buggy
потребител
потребител

Мнениеот didony » Пон Яну 16, 2012 10:16 pm

Buggy написа:vodovladi не съм коментирал пола.Ако е женска няма да пее.pavel ivanov не разбрах какво искаш да ми кажеш.

Pavel искаше да ти каже ,че коментара за галенето на птицата по гърба е от 2010г.
didony
потребител
потребител

Мнениеот Барси » Съб Апр 21, 2012 9:16 pm

Мъжките имат по-ярки бузи, но това никога не е 100% гаранция. Има папагали с ярки бузи и се оказват женски, както и папагали с по-слаб цвят, а се оказват мъжки.
За мен най-сигурният начин си остава неспирното подсвиркване и пеене на мъжките. Доколкото знам, женските не са чак толкова бъбриви.За да се прецени по това, обаче, трябва да се изчака, ако корелата е взета, туко-що. Понеже в началото тя ще бъде в стрес и е възможно да не издава много звуци. Най-добре съди по пеенето, след два-три месеца, прекарани у дома.
Аватар
Барси
потребител
потребител

Какъв е полът на тези корели?

Мнениеот bobboi » Нед Май 27, 2012 2:56 pm

Здравейте на Всички!
Скоро си купих работеща двойка Корели. Когато ги взех снасяха яйца. Докато пристигнаха с куриер снесоха 1 и в къщи още едно. Радостта беше голяма че ще си имам малки, но... уви... След 26тия ден ми стана чудно че няма излюпено яйце въпреки обгрижването от двата папагала. Проверих яйцата с фенерче на тъмно и се оказаха неоплодени. Дори за 100% сигурност счупих едното. Оказа се напълно обикновено яйце. Понеже изгубих координатите на продавача не мога да го попитам кой е мъжки и кой женски. На снимките се вижда че са единия по-тъмен и единия по-светъл. По-светлия носи пръстен, но не мога да прочета какво пише. Като го хвана в ръка пищи като чели ще го коля, а и хапе и така стиска че ми направи дупка на пръста. Та помогнете, кой какъв е? Единия на 100% е женски все пак снесе яйца, но не знам кой. По снимки от форума би трябвало да е светлия мъжки а тъмния женски, но пък по мисля че светлия е женския... Предварително благодаря на по-разбиращите с помощта! :)

п.с.
Кръглата клетка им беше първият дом, а сега вече се ширят из целия ми дом и новото си жилище :) Ето и снимки:

ИзображениеИзображение
ИзображениеИзображение
ИзображениеИзображение
ИзображениеИзображение
По-добре да си мълчиш и да те мислят за идиот, от колкото да проговориш и да премахнеш всякакво съмнение! :D
Аватар
bobboi
потребител
потребител

Мнениеот crazzzy » Вто Май 29, 2012 11:26 pm

Здравей, хубави корелки, мисля, че по-тъмната е женска, за другата не зная :)
Аватар
crazzzy
потребител
потребител

Предишна

Назад към Папагали