Аз гледам само Калифорниици от 6 години вече,никакви медикаменти не използвам даже от 4 години спрях и ваксините,най важна е хигиената в зайчарниците,след това храната и ново постъпилите зайци.
Храня само със ечемик и гранули за угояване на Бонмикс измешани заедно и ливадно сено.На 90 ден са готови за клане от 6 години да чукна на дърво жертви никакви.Взема ли нови зайци за родители ги отделям в друг двор далеч от другите,за поне 2 месеца,мъжките за разплод ги използвам за разплод само в моят си двор,никакви чужди зайкини не допускам до тях,ако отида до някой друг зайцевъд след това се преобличам и жлизам при мойте зайци с напълно чисти дрехи.
Зажчарниците ми са на открито,и в горещо и студено време не ги опаковам с нищо допълнително през зимата,а лятотот имат сянка от дърветата в двора.
Кръстоски не прявя а и не ги харесвам,само чисти калифорниици и не им давам зор за раждане,отделям малките на 60 дни,заедно с майката в друга клетка за 10 дни,да свикнат,намалява се стреса и не ми боледуват,от 8 до 10 бройки зайчета от една майка,без значение дали е първескиня или не.
Доволна съм от моят си метод на гледане затова че нямам болести и изтощени майки,да по малко котила вадя от една майка но пък здрави и набити зайчета,което според мен е най важно.
Успех на всички с хобито зайци и много здрави зайчета през тази година.