Съобщение
Добре дошли във форума на Пернатите.Грубият език във форума не е позволен така, че уважавайте събеседниците си.Има нов начин за прожектиране на видео от YouTube, който може да видите тук! Има и вероятност за некоректно подреждане на елементите при ползването на IE браузър.
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!

Пуйки

Модератори: nikigeen, yuri

Re: Пуйки

Мнениеот kiv6921 » Вто Юни 26, 2012 8:12 pm

Я това с бокаите ми е обягнало, трябва да се разтърся да видя как се прави, имам две пуйчета с разкривени пръси беше ми хрумнало да ги привържа някак , ама не го направих. :think:
kiv6921
нов
нов

Мнениеот elmireto » Чет Юли 26, 2012 1:00 pm

Здравейте !Пуйката ми легна имах само 2 пуешки яица и останалите сложих 15 кокоши .Въпроса ми е късно ли е вече?И ако не е трябва ли нещо да правя,освен да има при нея храна и вода?Пуйката за първи път ляга. :wink: аз съм нова в отглеждането на пуйки,копринки и япончета.Иначе имам 47 гълаба раззлични и 42 кокошки обикновенни
elmireto
потребител
потребител

Мнениеот TK3C-74 » Чет Юли 26, 2012 3:10 pm

здравей, мисля, че ще е по-добре да махнеш пуешките яйца и да сложиш още 8-9 кокоши. не се люпят по едно и също време и ще си отвориш работа с гледането на пиленцата. иначе и моята пуйка снесе пак 9 яйца и легна и след 1 седмица ще сложа 10-12 кокоши :wink:
Аватар
TK3C-74
потребител
потребител

Мнениеот elmireto » Чет Юли 26, 2012 3:39 pm

TK3C-74 написа:здравей, мисля, че ще е по-добре да махнеш пуешките яйца и да сложиш още 8-9 кокоши. не се люпят по едно и също време и ще си отвориш работа с гледането на пиленцата. иначе и моята пуйка снесе пак 9 яйца и легна и след 1 седмица ще сложа 10-12 кокоши :wink:

благодаря,аз смятам на 21 ден,ако живот и здраве се излюпят пилинцата да ги отделя,а да оставя 2те яйца ,че кокошки имам много ,а пуйки само 1 голяма с мъжки.И пак благодаря за бързия отговор :|
elmireto
потребител
потребител

Мнениеот suzi76 » Нед Окт 14, 2012 5:02 pm

Извинявам се първо, че се намесвам. Искам да ви попитам нещо. Тази година за пръв път реших да си взема пуйки. Досега отглеждането не ме затрудняваше, но в последните няколко дни срещнах една трудност. Тъй като при пуйчетата има и пилета, пилетата започнаха да кълват задните части на пуйките. Някой ако знае някакво лекарство против канибалство моля Ви дайте ми отговор.
suzi76
нов
нов

Мнениеот hunterclub » Пон Окт 15, 2012 4:05 pm

Колега, според мен няма лекарство. Животинките са на гъсто. Не ги мъчи, а по-добре ги раздели или им разшири местото за отглеждане. Аз също ги отглеждам заедно, но са пуснати през деня и няма никакъв проблем. Поздрави
hunterclub
потребител
потребител

Мнениеот miroslav » Пон Окт 15, 2012 8:34 pm

колега има лекарство против канибализизам ето ти линк http://galabari.com/kanex-sreschu-kanib ... p-730.html
Аватар
miroslav
потребител
потребител

Мнениеот Paulina » Пон Окт 15, 2012 9:27 pm

miroslav написа:колега има лекарство против канибализизам ето ти линк http://galabari.com/kanex-sreschu-kanib ... p-730.html

Това не е лекарство , това са витамини , минерали и микроелементи в прахообразна / течна форма . При правилно и разнообразно хранене на птиците този проблем не се появява !
.
.
.
"Човек няма две сърца - едното за хората, другото за животните. Той или има сърце, или няма"
Алфонс Дьо Ламартин
Аватар
Paulina
потребител
потребител

Мнениеот stoianov » Сря Окт 17, 2012 11:53 am

Paulina написа:
miroslav написа:колега има лекарство против канибализизам ето ти линк http://galabari.com/kanex-sreschu-kanib ... p-730.html

Това не е лекарство , това са витамини , минерали и микроелементи в прахообразна / течна форма . При правилно и разнообразно хранене на птиците този проблем не се появява !

Канибализмът е сериозен и вреден порок у някои домашни птици, които стават много агресивни към другите, нападат ги, кълват ги, даже понякога напълно ги разкъсват. Особено настървено става кълването след появата на свежа кръв по тялото на нападнатата или по друга птица. На канибализъм се поддават отделни птици, но след появата на кръв и открити рани по тялото на някоя птица в кълването се включват все повече птици и той може да стане масов. Последиците в такива случаи са доста сериозни и водят до значителни загуби. Канибализмът не е широко разпространен, но в някои лични стопанства и отделни ферми се появява и даже придобива масов характер. Това обикновено изправя птицевъдите пред трудността да установят причините за неговата поява и да вземат бързи и резултатни мерки за прекратяването му и за недопускане на нова проява. Причините за появата на канибализъм може да бъдат различни, нееднопосочни, понякога краткотрайни, а друг път - по-продължителни. Той може да се появи и прояви, когато птиците се отглеждат при голяма гъстота, с минимални възможности за движение и при влошен микроклимат в помещението. Причина за това може да бъде голямата интензивност на осветлението, което дразни и изнервя птиците, или нередовното, непълноценно и едностранчиво хранене. Понякога кълването може да започне и с по-незначителни неща - при нараняване на някоя птица в борба с друга, от петлите при скачките, при "изсипване", т.е. при разкъсване на клоаката и яйцепровода от снасянето на много едри яйца, или по други причини, от които се появяват рани или капки кръв по различни части от тялото на птиците. Най-често кръв се появява по гребена и менгушите, или по гърба на птиците след линеене, при израстването на нови пера. При разкълваването на фоликулите на перата може да се появи кръв, наранява се тялото на птиците и се ускорява появата на канибализъм. Причините за това също може да бъдат различни, но в повечето случаи причината е непълноценното и едностранчиво хранене, недостигът на микроелементи, на витамини и на някои аминокиселини. Тези пороци и вредни навици най-често се проявяват при кокошките и пилетата, но може да се проявят и при другите видове птици - пуйки, патици, гъски. По-масово появата им става през зимните месеци, когато в личните стопанства и малките ферми храненето е по-непълноценно, а движението на птиците е твърде ограничено. Тогава и микроклиматът в помещенията не е в границите на нормите и изискванията. За недопускане на такива случаи и преодоляването им, ако вече са се появили, е необходимо да се направи следното: •Най-напред бързо да се отстранят не само накълваните, но и агресивните птици, които са особено опасни за разрастването на тази беда; • Да се отстранят технологичните причини - прекомерна гъстота, недостатъчно хранилки, много силно осветление, наличието на силни и чести дразнители и други. • Да се коригира и подобри храненето. Най-добре е то да стане със заводски смески, понеже домашното приготвяне на пълноценни смески е доста трудно, почти невъзможно. Ако няма възможност птиците да се хранят само със заводски смески, е добре поне половината от дневната дажба да бъде смески. Ако и това не е възможно, трябва да се закупят и прибавят към наличните фуражи премикси и минерални добавки за съответната категория и възраст птици. При водоплаващите птици при нужда може да се използват и премикси за подрастващи птици от кокошия вид. Добре е да се добавят към наличните фуражи, ако има, зелени храни, люцерново брашно, млечни отпадъци и други. Колкото по-голямо е разнообразието на добавките, толкова по-добре. • В усилията за спиране на канибализма може да помогне и прибавянето към смеските на допълнителни количества слънчогледов шрот, който е богат на метионин. Помага също разхвърлянето в постелята на овес на зърна. Прилага се в практиката и даването на допълнителни количества готварска сол в продължение на няколко дни. • Помага и подмяната на обикновените електрически крушки с червени или боядисване на наличните с червена боя. Това пречи на птиците да виждат добре кръвта и нараняванията и намалява тяхната настървеност и агресивност. Този вреден навик може да се проявява у някои птици и известно време след взетите мерки. Затова е най-добре отстранените птици да останат по-продължително време изолирани от стадото. Комплексните мерки за преодоляване на канибализма са наложителни и трябва да се вземат веднага, за да не стане той масов и да се увеличат загубите от него. От в. Гласът на фермера

Да не кажеш, че не помагам г-жо Paulina. :cool:
Аватар
stoianov
потребител
потребител

Мнениеот suzi76 » Сря Окт 17, 2012 6:28 pm

Благодаря на всички за отговорите. Намерих нов по- широк кокошарник и там ще ги пускам. А през деня ще ги пускам на паша.
suzi76
нов
нов

Мнениеот IvanElenchev » Нед Ное 11, 2012 6:13 pm

Здравейте, две от пуйките ми имат отоци под очите и самите им очи са насълзени. Храня ги с смески за пуйки, но кълват и от падналата храна на зайците и ме съмнява да не е от гранулата на зайците. От скоро гледам пуйки и тези отоци ме притесняват. Моля ви за съвети и каква е причината за появата им и с какво мога да им помогна.
IvanElenchev
потребител
потребител

Мнениеот miroki » Нед Ное 11, 2012 8:39 pm

Не знам да ли имат общо с гранулите, но мислех, че те са отровни за тях. Или поне нещо подобно пише на опаковката на гранули за зайци.
И моите пуйки бяха пуснати в двора със зайчарници, но през летният сезон не съм им давал поне гранули и нямах проблем.
Изработка на сайт http://www.sitemiroki.net
Всичко за ездата: http://www.nomadendurance.eu
Аватар
miroki
потребител
потребител

ПредишнаСледваща

Назад към Пуйки и други