Съобщение
Добре дошли във форума на Пернатите.Грубият език във форума не е позволен така, че уважавайте събеседниците си.Има нов начин за прожектиране на видео от YouTube, който може да видите тук! Има и вероятност за некоректно подреждане на елементите при ползването на IE браузър.
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!

Забраниха транспорта на животни

Тук можете да пишете за всичко, не свързано с птиците.

Re: Забраниха транспорта на животни

Мнениеот петър » Съб Ное 10, 2012 9:29 am

Легално птици със самолет не съм прекарвал.Няколко пъти съм правил запитвания и или не ми отговарят или отговола е много уклончив.Нелегално съм си носил по2-3 канарчета с ръчния багаж в картонена кутия.Случвало се е да ги видят,че шават ,но дори не са ме питали какво е това.Иначе изискванията са сериозни най-вече за това да са в специални транспортни клетки,най-вече заради самите птици.По принцип дори ветеринарен сертификат за няколко птици не искат,защото това е вътрешна европейска граница.
петър
потребител
потребител

Мнениеот Мъро » Съб Ное 10, 2012 11:27 am

Да но сме още извън шенген и изискванията за на са друг.
Skype-myro121
Аватар
Мъро
потребител
потребител

Мнениеот Емо » Съб Ное 10, 2012 12:50 pm

За да не изместваме темата!

Пишете ако имате инфо за Лео или друга куриерска фирма която ще ни обслужва с транспорта на птиците в България.
Аватар
Емо
потребител
потребител

Мнениеот ТЕРИЕР » Съб Ное 10, 2012 8:04 pm

Пращах птици с ЛЕО преди четири дни и персонала говореше за голям папагал, който по време на транспорта изгризал дупка в опаковката и не се знае кога и къде е изчезнал. Може и оттам да идва проблема ако собственика е направил скандал и иска да бъде обещетен.
ТЕРИЕР
потребител
потребител

Мнениеот Емо » Съб Ное 10, 2012 8:21 pm

ТЕРИЕР написа:Пращах птици с ЛЕО преди четири дни и персонала говореше за голям папагал, който по време на транспорта изгризал дупка в опаковката и не се знае кога и къде е изчезнал. Може и оттам да идва проблема ако собственика е направил скандал и иска да бъде обещетен.

Аз пък разбрах че е имало проблем с неправилно пуснато голямо куче - бойна порода в клетка за зайчета тези дни. То излязло и направило много поразии - удушило гълъби,гризало документи, че нападнало и куриера като отворил буса.

Каквото и да е, ясно е че има хора които не преценяват с каква транспортна опаковка пращат рискови животни.

Дано това да са причините и да въведат строги правила за опаковката и да работим пак с тях, че свикнахме!
Аватар
Емо
потребител
потребител

Мнениеот Dr. Velev » Съб Ное 10, 2012 11:31 pm

Колеги проблема започва от офисите на Лео във Варна , шофьорите и превозвачите , нямат документи за хуманно отношение . Колите не отговарят на изискванията . Ще ви кажа други фирми които пренасят животни , но утре . Конкуренция .
Аватар
Dr. Velev
потребител
потребител

Мнениеот Dr. Velev » Съб Ное 10, 2012 11:35 pm

Който пръв направи преноски подходящи за транспорт по европейски стандарт и ги предложи на фирмите ще спечели , може и да почерпи . Ние вече имаме такива за канарчета -изложбата в Турция . Контакти Д-р Христов .
Аватар
Dr. Velev
потребител
потребител

Мнениеот Емо » Нед Ное 11, 2012 12:32 am

Dr. Velev написа:Който пръв направи преноски подходящи за транспорт по европейски стандарт и ги предложи на фирмите ще спечели , може и да почерпи.

За нещо такова ли говорите д-р Велев.

http://www.boxesforbirds.com/

Ех на какви цени продават американците ...
Аватар
Емо
потребител
потребител

Мнениеот Paulina » Нед Ное 11, 2012 5:25 pm

Емо написа:
ТЕРИЕР написа:Пращах птици с ЛЕО преди четири дни и персонала говореше за голям папагал, който по време на транспорта изгризал дупка в опаковката и не се знае кога и къде е изчезнал. Може и оттам да идва проблема ако собственика е направил скандал и иска да бъде обещетен.

Аз пък разбрах че е имало проблем с неправилно пуснато голямо куче - бойна порода в клетка за зайчета тези дни. То излязло и направило много поразии - удушило гълъби,гризало документи, че нападнало и куриера като отворил буса.

Каквото и да е, ясно е че има хора които не преценяват с каква транспортна опаковка пращат рискови животни.

Дано това да са причините и да въведат строги правила за опаковката и да работим пак с тях, че свикнахме!

При някои чуждестранни фирми е така - те сами "опаковат" животното , когато отидат да го вземат . Цената на опаковката ( кутия , картон ...) влиза в цената на транспорта . За по-топлолюбивите ( например влечуги ) се използват стереопорени кутии ... Този , американският вид картонени кутии се използват за зайци , кокошки , патици , гълъби и др. дребни . За дребни папагали кутиите са от тънко дърво , а за дребната екзотика от тънък картон .

Птици , които се носят на изложба се пренасят в съвсем по-различни кафези .
.
.
.
"Човек няма две сърца - едното за хората, другото за животните. Той или има сърце, или няма"
Алфонс Дьо Ламартин
Аватар
Paulina
потребител
потребител

Мнениеот di75 » Нед Ное 11, 2012 7:24 pm

Това което казва Паулина е само мечта за нас,преди време ми доставиха смачкан кашон с една мъртва птица,а другата излетя в офиса на леото.Неразбрах грешката от опаковането ли беше или от транспорта :evil:
di75
потребител
потребител

Мнениеот Емо » Нед Ное 11, 2012 8:55 pm

di75 написа:Това което казва Паулина е само мечта за нас....

Това май вече е реалност! След като е спрян приема на животни от Лео - ще се случат някои добри неща - от тях или от конкуренцията им.

Друг е въпроса колко некоректно е това тяхно действие без предупреждение. Аз пратих птици в четвъртък вечерта и всичко беше ОК. Както споменават тук приятели от форума на следващия ден във петък им е отказано. Аз лично за в бъдеще ако имам избор няма да ползвам ЛЕоЕкспрес.
Аватар
Емо
потребител
потребител

Мнениеот Vanio Dokov » Сря Ное 14, 2012 3:03 pm

Здравейте колеги. Какво става с Лео експрес, дали са почнали пак да превозват птици. Някои разбра ли нещо?
Vanio Dokov
потребител
потребител

ПредишнаСледваща

Назад към Разни