Съобщение
Добре дошли във форума на Пернатите.Грубият език във форума не е позволен така, че уважавайте събеседниците си.Има нов начин за прожектиране на видео от YouTube, който може да видите тук! Има и вероятност за некоректно подреждане на елементите при ползването на IE браузър.
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!

Пчеларство

Тук можете да пишете за всичко, не свързано с птиците.

Мнениеот nightingale » Съб Апр 18, 2009 1:09 am

Да сигорно си прав.Оня фокус с накацалите милиони пчели на някой по главата или ръката,при мен няма как да стане......Освен,че ще им ''замирише'' на мнооооого адреналин може и на нещо друго :oops: Има и нещо друго обаче като факт. Мене никога не ме е хапала мравка или ме е жилило ципокрило насекомо.Още съм девствен :wink:
nightingale
потребител
потребител

Мнениеот д-р Иван Кючуков » Съб Апр 18, 2009 1:15 am

nightingale написа:Да сигорно си прав.Оня фокус с накацалите милиони пчели на някой по главата или ръката,при мен няма как да стане......Освен,че ще им ''замирише'' на мнооооого адреналин може и на нещо друго :oops: Има и нещо друго обаче като факт. Мене никога не ме е хапала мравка или ме е жилило ципокрило насекомо.Още съм девствен :wink:

Аз не понасям ухапване и на обикновен паяк,но с пчелите сме приятели от десетки години,а бе от как се помня.
А относно змиите навремето ми се въртяха мисли в тая посока и то с местни отровници ,но добре че ме спряха.Та предпочетох люспестите крачка на птиците.Нали се сещаш. :D
д-р Иван Кючуков
потребител
потребител

Мнениеот sandan » Съб Апр 18, 2009 1:17 am

nightingale ,поразрови се да видиш от какво се прави мановия мед :wink:
Аватар
sandan
Модератор
Модератор

Мнениеот nightingale » Съб Апр 18, 2009 1:22 am

Ами имаше времена когато една северна пепелянка струваше 400 долара. :wink: .Бая бутуши съм скъсал по баирите тогава.Южната беше на двойно по ниска цена,но за сметка на това пък не е агресивна толкова а и отровата им е по слаба.Всъщност България се явява границата на двата подвида.Минал съм през много змии .И съм изключително горд с това ,че никоя от тях не е намерила смърта си в ръцете ми.Как да е темата беше за пчелите.Ами друго да попитам. Това дето му викате пило, личинките ли са , и могът ли да се набавят такива отнякъде?
nightingale
потребител
потребител

Мнениеот nightingale » Съб Апр 18, 2009 1:27 am

sandan написа:nightingale ,поразрови се да видиш от какво се прави мановия мед :wink:
Ето това намерих : Манов мед — мед, получен главно от секретите на смучещи насекоми по растенията или от секрети на живи части от растенията. Маната може да е животинска мана или медена роса.
nightingale
потребител
потребител

Мнениеот sandan » Съб Апр 18, 2009 1:43 am

nightingale написа:Ами имаше времена когато една северна пепелянка струваше 400 долара. :wink: .Бая бутуши съм скъсал по баирите тогава.Южната беше на двойно по ниска цена,но за сметка на това пък не е агресивна толкова а и отровата им е по слаба.Всъщност България се явява границата на двата подвида.Минал съм през много змии .И съм изключително горд с това ,че никоя от тях не е намерила смърта си в ръцете ми.Как да е темата беше за пчелите.Ами друго да попитам. Това дето му викате пило, личинките ли са , и могът ли да се набавят такива отнякъде?

Да ,пилото са личинките на пчелите ,а относно набавянето ,бъркаш в който и да е кошер и си взимаш колкото ти трябват :D
Аватар
sandan
Модератор
Модератор

Мнениеот nightingale » Съб Апр 18, 2009 1:49 am

Туй преди да съм умрял или след това??? :D
nightingale
потребител
потребител

Мнениеот sandan » Съб Апр 18, 2009 1:50 am

todpetrov написа:колеги като ви слушам и аз започвам да се паля на тема пчели и незнам , какво да правя ,а и съм май много млад за пчелар само на 25 години и мисля ,че няма да стане нищо . Сега искам да ви попитам на какви цени се продават един кошер с пчели , какви породи има в България , колко струва еднин нов кошер без пчели ? благодаря ви и успех за напред :)

Аз да не съм стар Тоше :shock:
Много яко хоби ,аз съм очарован . От гледна точка на бизнес не съм запознат с файдата. При пчелите също трябва много четене ,но и много импровизиране и следене пчелите сами да ти покажат какво да правиш.
Много голям плюс за мен е че изкарвам сред природата много време ,не пуша докато съм при кошерите (невъзможно е с маската ) и никой не ми досажда при отворените кошери.
Един кошер с пчели се продава за около 150 лева ,празен кошер за около 100 лева . Породите са малко поомешани .
Аватар
sandan
Модератор
Модератор

Мнениеот nightingale » Пет Апр 24, 2009 10:00 pm

А ве много ми е интересно какво ще стане ако някоя вечер пийна две три ракийки със шопска салатка и после да отида да разменя местата на кошерите на комшията.Питам какво ще стане докато ги местя де.Ще ме нажилят ли по задника понеже знам, че тея буболечки не спят нощно време. Колкото до другото, на сутринта ще се радваме на гледката. Предполагам,че ще е голям батак. :D За породите както каза Сандо е ясно .Много са умешени и няма да има значение. А и още нещо да ме светнете ако може.Кога най -често се роят пчелите?
nightingale
потребител
потребител

Мнениеот nightingale » Пет Апр 24, 2009 11:30 pm

А... тук се получи някъв вид ''лапсус'' Искам да кажа на сутринта, че ще е интересно да гледаме объркването на пчелите а не з...... ми
nightingale
потребител
потребител

Мнениеот nightingale » Пет Апр 24, 2009 11:32 pm

Хайде де.Въпросът е с уловка.Никой ли не може да отговори???
nightingale
потребител
потребител

Мнениеот sandan » Съб Апр 25, 2009 8:44 pm

nightingale написа:Хайде де.Въпросът е с уловка.Никой ли не може да отговори???

Ами пчелите се роят основно през май месец .Ако размениш местата на кошерите през нощта на другата сутрин нищо няма да се случи ,защото пчелите като излизат от кошера ще се огледат и ще запомнят новото му място .
Аватар
sandan
Модератор
Модератор

ПредишнаСледваща

Назад към Разни