Съобщение
Добре дошли във форума на Пернатите.Грубият език във форума не е позволен така, че уважавайте събеседниците си.Има нов начин за прожектиране на видео от YouTube, който може да видите тук! Има и вероятност за некоректно подреждане на елементите при ползването на IE браузър.
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!

Киста, дифтерит или?

Място за тези не особено приятни, но пък необходими теми.

Киста, дифтерит или?

Мнениеот veselin » Нед Юли 22, 2012 12:13 am

Преди няколко дни забелязах тези топчета има ги и на двете крила на едното е по голямо както се вижда от снимките.Не съм ги чоплил или нещо такова.Как мога да и помогна гугутката е дива отгледал съм я от малка и ми е ценна?
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Аватар
veselin
потребител
потребител

Re: Киста, дифтерит или?

Мнениеот петър » Пон Юли 23, 2012 9:32 am

Дифтерит не е със сигурност,приличат на кисти на базата на хронично нараняване.Тази птица явно се блъска и наранява краят на крилото си и от там вече перата не растат нормално.Явно и трябва повече спокойствие и по-широка клетка.Между другото защо и ги няма маховите пера?
петър
потребител
потребител

Мнениеот veselin » Пон Юли 23, 2012 11:33 am

петър написа:Дифтерит не е със сигурност,приличат на кисти на базата на хронично нараняване.Тази птица явно се блъска и наранява краят на крилото си и от там вече перата не растат нормално.Явно и трябва повече спокойствие и по-широка клетка.Между другото защо и ги няма маховите пера?

Много е кротка дори яде от ръката ми ,но има една котка която ми прави проблеми хвърля се върху кафеза и ги плаши може би това е проблема.Така ли да я оставя или да ги правя нещо тези кисти? Иначе всичките и пера са там просто си е свила крилото.
Изображение
Аватар
veselin
потребител
потребител

Мнениеот veselin » Пон Юли 23, 2012 11:34 am

veselin написа:
петър написа:Дифтерит не е със сигурност,приличат на кисти на базата на хронично нараняване.Тази птица явно се блъска и наранява краят на крилото си и от там вече перата не растат нормално.Явно и трябва повече спокойствие и по-широка клетка.Между другото защо и ги няма маховите пера?

Много е кротка дори яде от ръката ми ,но има една котка която ми прави проблеми хвърля се върху кафеза и ги плаши може би това е проблема а и сменяха пера до скоро.Така ли да я оставя или да ги правя нещо тези кисти? Иначе всичките и пера са там просто си е свила крилото.
Изображение
Аватар
veselin
потребител
потребител

Мнениеот fakiro » Пон Юли 23, 2012 1:34 pm

доколкото знам тези вид кисти се отстраняват допитаи се до ветеринар които разбира от птици
skype , vladi_fakiro , ТЕЛЕФОНИ +359898804658 , 個老先生早上拿了 http://fakiro.alle.bg/
Аватар
fakiro
потребител
потребител

Мнениеот Reconnect » Пон Апр 22, 2013 10:01 pm

Здравейте, темата е от миналата година но и аз се сблъсках със същия проблем с един от моите мъжки канари излезе му същата киста на дясното крило моля някои ако е запознат да помага .
God Love's You!
Аватар
Reconnect
потребител
потребител

Мнениеот veselin » Вто Апр 23, 2013 11:52 pm

Reconnect написа:Здравейте, темата е от миналата година но и аз се сблъсках със същия проблем с един от моите мъжки канари излезе му същата киста на дясното крило моля някои ако е запознат да помага .

Аз на гугутката си след като набъбнаха още малко ги скъсах с пръсти, текна съвсем малко кръв и сега си е добре.При канарчето мисля че най-вероятно е генетично и се получава от структурата на перата и да я махнеш след време пак ще излезе, но нека и по-знаещите да се изкажат
Изображение
Аватар
veselin
потребител
потребител

Мнениеот shikata » Чет Апр 25, 2013 11:36 pm

Можеш да пробваш всеки ден да мажеш кистите с йод, той ще прогори кожата, кистите ще се отворят и ще можеш да ги махнеш без да кърви птицата
Изображение
Аватар
shikata
админ
админ

Назад към Болести и профилактика