slona67 написа:май бяха 7 вида диви птици без орфеево коприварче разбира се
Шест са птиците,без каквото и да било коприварче!
благодаря че ме поправихте
А бе личи си кой разбира от тези птици 
Модератор: sandan
slona67 написа:май бяха 7 вида диви птици без орфеево коприварче разбира се
Шест са птиците,без каквото и да било коприварче!
благодаря че ме поправихте
А бе личи си кой разбира от тези птици 

woodlark написа:Преди около месец чух в района, в който живея, извън населеното място, в една от вилните зони на града чудната песен на Орфеевото коприварче, чийто ареал обхваща обикновено Средиземноморския регион. Смея да твърдя, че името на тази птица напълно съвпада с това, което чух. В неговата песен липсват характерните за славея дразнещите ухото на ценителите неблагозвучия
. На латински името на тази птица е Sylvia hortensis или Western Orphean warbler на английски. Внимателното слушане на този певец неминуемо би довело до логически обосновани асоциации с усилията за създаване така нар. българско канарче Орфей

woodlark написа:Това, което съм написал, а не ИЗКАЗАЛ във форума по темата е просто едно предложение, без да ангажирам с това, когото и да е било

woodlark написа:След последния ти пост по темата, akademika, се оттеглям, сразен от твоите категорични твърдения, изложения и неподкрепени никога с доказателствен материал "уместни" размишления

akademika написа:woodlark написа:След последния ти пост по темата, akademika, се оттеглям, сразен от твоите категорични твърдения, изложения и неподкрепени никога с доказателствен материал "уместни" размишления
http://www.birdsinbulgaria.org/Songs/Sy ... tensls.mp3
Ето ти доказателства и материал
Не исках да ти отговарям но не издържах, как може да оприличиш тази песен с песента на канарите орфей по- убедително доказателство не мога да ти предложа . Май най-добре е да се оттеглиш за да не "тровиш" темата с твоите мнения .
Да живее последния написал нещо по темата 

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 госта