"Модератор: sandan
"

woodlark написа:От качения по темата от Вас аудио файл, академика, относно Орфеевото коприварче в размер от 38 секунди, точно 20 секунди, според мен съвсем умишлено, от Ваша страна, представят, естествено, неатрактивните и дразнещи ИЗТЪНЧЕНОТО УХО НА ПОЗНАВАЧИТЕ, на която и да е пойна птица характерните тревожно-призивни звуци. Това е недвусмислен и целенасочен опит, не само да се омаловажат, но и едва ли не и да се "осмеят" изключително интересни песенни вариации на един забележително надарен природен певец, чиято песен може да се прослуша достатъчно критично от обективна гледна точка от съответните ценители в множеството сайтове в Интернет
Дай да чуем песента на орфеевото коприварче . Я качете някой ваш запис да го чуем да видим за каква птица става въпрос
Да чуем "забележително надарения природен певец " Трябва да си глух за да парадираш с качествата на песента на което и да е било коприварче и да я слагаш пред песента на славеите и дроздовете, птиците с най-богат репертоар . За мене всяка птича песен има своите достойнства и красота но за обучение на канарчета песента на коприварчетата не става . Ако не сте го разбрали не мога да ви помогна . Та ще ни пуснете ли най-накрая строфите от орфеево коприварче които ще ползвате
Дайте да го чуем този НАДАРЕН певец 

Сега остава чучулигата да си избере някоя строфа от този виртуоз
Ко стана хората ти пускат нови файлове избра ли си нещо
или ще изчакаш да ти пусна и моя запис от 86 година
Сега да не кажеш че и слона ти подбрал неподходящи строфи 

woodlark написа:Като ценител и познавач на добрите строфи на пойните птици, slona 67, наистина е усетил оригиналността в песенните вариации на sylvia hortensis и неслучайно испанците са вкарали немалко негови песенни мотиви при обучението специално на Timbrado Discontinuou
Ко каза ко
Преди да говориш за коприварчета и определена порода канарчета първо ги гледай 2/3 години и после давай мнение за тях . Стига пуска кьорфишеци не стига че затъна в глупостите за орфеевото коприварче а сега намеси и канарите тимрадо
Когато имах тимрадо вие сигурно не сте подозирали за съществуването на тази "порода" ,та много добре познавам тяхната песен защото 3 години ми надуваха главата от 86 до 89 . Къде чу в песента на тимбрадото строфи от орфееево коприварче
Спирам защото вече съм напълно сигурен че дебатирам с човек който и хабер си няма по темата
а вие продължавайте с локумите 

akademika написа:А вие защо се включвате по тематаКато какъв се явявате
та вие нямате дори 1 канарче
кога сте гледали канари или орфееви коприварчета за да давате мнение по темата
Ходя по конкурси още преди създаването на "породата орфей " но и двамата не съм ви виждал на нито един конкурс за "славееви канари ". Никога няма да ви се обидя от такива като вас не мога да се обидя
Та пак ще ви попитам този път и двамата точно кои строфи от песента на орфеевото коприваче ще използвате за обучение на канарчета .
И ако не можете да ми отговорите другия път преди да пишете нещо първо помислете преди да почнете да пишете глупости за да не ви поправям отново

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 госта