Съобщение
Добре дошли във форума на Пернатите.Грубият език във форума не е позволен така, че уважавайте събеседниците си.Има нов начин за прожектиране на видео от YouTube, който може да видите тук! Има и вероятност за некоректно подреждане на елементите при ползването на IE браузър.
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!

Външна волиера с канарчета

Модератори: sandan, христо абаджиев

Мнениеот христо абаджиев » Пет Окт 10, 2008 8:13 pm

Съжелявам че се впускам в тази полемика но имено в спора се ражда истината.Маи беше нещо такова.Сега на въпроса .Заключенията които си вадя за шарката идват от прочитането на статията на др.Велев за шарката по канарите.Не познавам тактико техническите параметри на нашите комари но в статията теса описани като преносители на вируса .Затова съм склонен да се доверя на мнението на такев истъкнат капацитет като др.Б.Велев.
христо абаджиев
Модератор
Модератор

Мнениеот sandan » Пет Окт 10, 2008 8:17 pm

nightingale написа:През кое време на годината е било това.

След края на развъдния сезон ,мисля че средата на юли.
Аватар
sandan
Модератор
Модератор

Мнениеот yuli » Пет Окт 10, 2008 9:04 pm

здравейте

аз искам да споделя,че и аз имам волиера към която има и топло помещение.направих е пролетта а птиците ги пуснах юни-юли и мога да кажа ,че много добре им се отразява. в нея има канари и амадини,амадините дори люпиха там и малките са им прекрасни.зимата незнам как ще са но за сега предпочитат още да стоят и да спят на вън.
Аватар
yuli
потребител
потребител

Мнениеот nightingale » Пет Окт 10, 2008 11:16 pm

христо абаджиев написа:Съжелявам че се впускам в тази полемика но имено в спора се ражда истината.Маи беше нещо такова.Сега на въпроса .Заключенията които си вадя за шарката идват от прочитането на статията на др.Велев за шарката по канарите.Не познавам тактико техническите параметри на нашите комари но в статията теса описани като преносители на вируса .Затова съм склонен да се доверя на мнението на такев истъкнат капацитет като др.Б.Велев.
Ами довери му се.Аз пък ще запаля една свещичка на господ ,че ни е опазил от това зло.А именно комарите да разнасят вирусни инфекции.Иначе отдавна да сме се натръшкали от спин,хепатит,птичи грип, и други мазнотии.Ако има нещо което може да ни притесни когато ни ухапе комар то това е зараза която той евентуално носи хронично още от ларва и която се намира във водоема където е живял.Маларийният му събрат по този начин заразява гостоприемниците си с болеста,но за да се заразиш от нея е нужно да те понахапят стотици такива комари или да ти е спаднала много имунната система. Тази болест вече почти не се среща.Друго което може да ти се случи е жълта треска,денга, различни енцефалити,туларемия и разбира се заразяването с някои паразити.За шарката която спомена съм убеден че няма как да се пренесе от комар освен комарът пак да е заразен хронично с нея.Но това веднага пък поражда следният въпрос.А именно че това значи че птиците се заразяват с нея и след като пият вода във водоем в който живеят заразени ларви.Но това не се случва.Виж и аз съм чел, че комарите разнасят много и различни болести не само при бозайници но и при птици,но не съм съгласен с някои от тези твърдения.Да не говорим че една птица навряла главата си под крилото когато спи и въоражена с твърди рогови пластинки по краката си е неуязвима за такъв паразит какъвто е той.Сигорен съм че птиците не са гостоприемници на комарите ами по скоро случайна жертва. И накрая искам да уточня че говоря за комари а не за други паразити като кръвосмучещи мухи,при които нещата са съвсем различни.Така разбира се мисля аз.Но мнението ми е подкрепено с факти.А м/у другото и аз съм ''за'' различните мнения защото само така се стига до истинският отговор на нещата.Нека да не спираме да го правим и ще научим много за неизвестното. :D
nightingale
потребител
потребител

Мнениеот sandan » Съб Окт 11, 2008 12:13 am

nightingale , ти имаш ли идея какво може да е причинило шарката ?
Като не е комара мисля че е редно да набедим някой друг :)
Аватар
sandan
Модератор
Модератор

Мнениеот nightingale » Съб Окт 11, 2008 1:07 am

Ще цитирам една извадка от едно място: ''причинителят на шарковият вирус при канарчетата е вирус специфичен за този вид птици и предизвикващ тежко заболяване само при тях,докато вирусът на шарката при кокошките има голям спектър на патогенност.При много чинкови видови птици и при врабчетата болестта протича доброкачествено. Шарковият вирус се предава или с контакт от заразена птица или при отделянето на вируса от латентен заразоносител. '' ......... От това следва че колегата го спохождат гризачи или върху волиерата кацат гореспоменатите диви птици пък може комшията му да има и кокошки .които могат да са латентен заразоносител. От паразитите остава да е кокошинката но тя много рядко причинява тази болест. :D :D :D нали знаеш че не всичко изглежда така както е на пръв поглед. :D ООСТАВЕТЕ КОМАРЧЕТАТА ДА СИ ЖИВЕЯТ...... кой е хишникът паякът който изяжда на 3 дена по една муха или синигерът който на ден изяжда толкова колкото тежи самият той. :D
nightingale
потребител
потребител

Мнениеот todpetrov » Съб Окт 11, 2008 2:18 am

Колеги последно има ли опасност от тези външни волиери ?
todpetrov
потребител
потребител

Мнениеот Емо » Чет Окт 16, 2008 4:44 pm

Мойте канари и хибриди са от края на пролетта във външна волиера и се чувстват прекрасно! Нправил съм и аз закрита част но също спят навън!
Идеята ми е да изкарат зимата във волиерата - за хибридите съм спокоен, надявам се и канарите да са се аклиматизирали! ще пиша пак ако има проблеми!
Аватар
Емо
потребител
потребител

Мнениеот fridolina » Чет Окт 16, 2008 9:40 pm

Емо, моля те дай малко повече информация за волиерата - конструкция, изложение, видове мрежи които си използвал. Мисля, че ще е много полезна и някоя снимка, ако е възможно, да видим.
Изображение
Аватар
fridolina
админ
админ

Мнениеот todpetrov » Пет Окт 17, 2008 1:38 am

да колеги малко снимки ако може да погледа ме малко и да се порадва ме на това , което сте направи ли.
todpetrov
потребител
потребител

Мнениеот христо абаджиев » Нед Дек 28, 2008 8:44 pm

Много от колегите в тази тема писаха че ще пробват аклиматизация на канари при външни условия.Ще ви бъда благодарен ако споделите за развитието на нещата.
христо абаджиев
Модератор
Модератор

Мнениеот Емо » Пет Яну 02, 2009 9:08 pm

христо абаджиев написа:Много от колегите в тази тема писаха че ще пробват аклиматизация на канари при външни условия.Ще ви бъда благодарен ако споделите за развитието на нещата.

Честита нова година на всички !

Аз държа моите канари и хибриди във външна волиера (на вилата) със малка закрита част от м.Септември !

През последните дни на годината температурите стигаха до -10 -12 градуса и птиците се чувстват нормално - не спират да пеят - особено сутрин!

!!! много важно е поне 2 пъти в деня да се сменят поилките че замръзват напълно !!!

П.П. Имам няколко птици в клетки на терасата в къщи (2 мъжки канарчета и 2 хибридчета) - чувстват се добре - нямат закрита част но съм загърнал клетките им от едната страна с хавлиена кърпа - не спират да пеят при - 7 - 8 градуса - не е изтезание - чел съм го във форума и ги закалих от рано !
Аватар
Емо
потребител
потребител

ПредишнаСледваща

Назад към Условия на отглеждане