Модератори: sandan, христо абаджиев

nightingale написа:През кое време на годината е било това.

Ами довери му се.Аз пък ще запаля една свещичка на господ ,че ни е опазил от това зло.А именно комарите да разнасят вирусни инфекции.Иначе отдавна да сме се натръшкали от спин,хепатит,птичи грип, и други мазнотии.Ако има нещо което може да ни притесни когато ни ухапе комар то това е зараза която той евентуално носи хронично още от ларва и която се намира във водоема където е живял.Маларийният му събрат по този начин заразява гостоприемниците си с болеста,но за да се заразиш от нея е нужно да те понахапят стотици такива комари или да ти е спаднала много имунната система. Тази болест вече почти не се среща.Друго което може да ти се случи е жълта треска,денга, различни енцефалити,туларемия и разбира се заразяването с някои паразити.За шарката която спомена съм убеден че няма как да се пренесе от комар освен комарът пак да е заразен хронично с нея.Но това веднага пък поражда следният въпрос.А именно че това значи че птиците се заразяват с нея и след като пият вода във водоем в който живеят заразени ларви.Но това не се случва.Виж и аз съм чел, че комарите разнасят много и различни болести не само при бозайници но и при птици,но не съм съгласен с някои от тези твърдения.Да не говорим че една птица навряла главата си под крилото когато спи и въоражена с твърди рогови пластинки по краката си е неуязвима за такъв паразит какъвто е той.Сигорен съм че птиците не са гостоприемници на комарите ами по скоро случайна жертва. И накрая искам да уточня че говоря за комари а не за други паразити като кръвосмучещи мухи,при които нещата са съвсем различни.Така разбира се мисля аз.Но мнението ми е подкрепено с факти.А м/у другото и аз съм ''за'' различните мнения защото само така се стига до истинският отговор на нещата.Нека да не спираме да го правим и ще научим много за неизвестното.христо абаджиев написа:Съжелявам че се впускам в тази полемика но имено в спора се ражда истината.Маи беше нещо такова.Сега на въпроса .Заключенията които си вадя за шарката идват от прочитането на статията на др.Велев за шарката по канарите.Не познавам тактико техническите параметри на нашите комари но в статията теса описани като преносители на вируса .Затова съм склонен да се доверя на мнението на такев истъкнат капацитет като др.Б.Велев.

нали знаеш че не всичко изглежда така както е на пръв поглед.
ООСТАВЕТЕ КОМАРЧЕТАТА ДА СИ ЖИВЕЯТ...... кой е хишникът паякът който изяжда на 3 дена по една муха или синигерът който на ден изяжда толкова колкото тежи самият той. 

христо абаджиев написа:Много от колегите в тази тема писаха че ще пробват аклиматизация на канари при външни условия.Ще ви бъда благодарен ако споделите за развитието на нещата.

Назад към Условия на отглеждане
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта