Съобщение
Добре дошли във форума на Пернатите.Грубият език във форума не е позволен така, че уважавайте събеседниците си.Има нов начин за прожектиране на видео от YouTube, който може да видите тук! Има и вероятност за некоректно подреждане на елементите при ползването на IE браузър.
Както знаете в момента единствено ЛЕОЕКСПРЕС приемат животни за транспорт без проблеми. Днес обаче куриера ме изненада с неприятната новина, че е получил нареждане от централният офис да таксува на двойни килограми пратките с животни от другата седмица.
Като прегледах внимателно условията им имат някаква подобна клауза за пакети с голям обем и малко килограми, но тогава се изчислява по формула а не направо да отива с следващата категория киограми.
Наистина разликата в цените не е голяма - около 4 лева от категория до категория, но поради това, че нямат офиси на много места се получава така, че отиваш в категория от врата до врата.
За там е сложно, ако има някой международен шофьор, който да пътува по тези дестинации е най-сигурно. Иначе ще има мнооого разочарования от отсрещната страна от български пощи, а финансово ще е "мисия невъзможна" с куриерските фирми.
Здравейте,колеги имам един въпрос,а той е следният: Баща ми от време на време му се налага да пътува извън България и ще може да внесе яйца или някакви породи дек.кокошки стига да има развъдчик или някаква ферма.Та въпросът ми е,дали трябват някакви документи,ако купи примерно от Австрия кокошки и по пътя го спрат и да му искат някакви документи,или пък на някоя граница.
По какъв начин могат да се изпратят на адрес в Маями чрез самолет канарчета от България- чрез кои компании, какъв е редът, изисквания, изобщо дали е възможно по съвсем легален начин да стане това? Благодяря, предварително!
Само да вметна до колкото съм чувал по законите на щатите каквото и да е животно подлежи на 1 месец карантина, мисля в техните служби.Но не съм сигурен, така че и на мен ми е интересно дали е възможно.
Ош скорошен телефонен разговор с представител на Lufthansa cargo airlines-София разбрах, че не е проблем транспортирането на до 5 канарчета до САЩ, като тази бройка попадала в графата домашни любимци, а за над пет канарчета действала клаузата-търговска дейност и изискваните документи били много повече, а цената на доставката била почти същата. За целта били необходими сертификат от държавен ветеринарен лекар, оторизиран за такава дейност от агенцията за безопасност на храните, задължително канарчетата да са опръстенении и заявени според номера на пръстените и поставени за транспортиране в специално одобрени от авио компанията кафези.