Съобщение
Добре дошли във форума на Пернатите.Грубият език във форума не е позволен така, че уважавайте събеседниците си.Има нов начин за прожектиране на видео от YouTube, който може да видите тук! Има и вероятност за некоректно подреждане на елементите при ползването на IE браузър.
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!

Транспортиране на птици

Модератори: nikigeen, yuri

Мнениеот ZDRAVKO » Пон Яну 31, 2011 10:21 pm

д-р Lуканов благодаря за отговора :drinks: Аз искам да изпратя яйца в Хърватия и Украина
Аватар
ZDRAVKO
потребител
потребител

Нови номера на ЛЕОЕКСПРЕС

Мнениеот Zent » Пон Яну 31, 2011 10:32 pm

Както знаете в момента единствено ЛЕОЕКСПРЕС приемат животни за транспорт без проблеми. Днес обаче куриера ме изненада с неприятната новина, че е получил нареждане от централният офис да таксува на двойни килограми пратките с животни от другата седмица.

Като прегледах внимателно условията им имат някаква подобна клауза за пакети с голям обем и малко килограми, но тогава се изчислява по формула а не направо да отива с следващата категория киограми.

Наистина разликата в цените не е голяма - около 4 лева от категория до категория, но поради това, че нямат офиси на много места се получава така, че отиваш в категория от врата до врата.
Zent
потребител
потребител

миро

Мнениеот miroslav » Пон Яну 31, 2011 11:33 pm

да ама таксуването е започнало още от миналата седмица и ако пратиш животно което тежи 10 кг те го таксуват на 20 кг и излиза доста по солено
Аватар
miroslav
потребител
потребител

Мнениеот dr_lukanov » Пон Яну 31, 2011 11:40 pm

Аз искам да изпратя яйца в Хърватия и Украина

За там е сложно, ако има някой международен шофьор, който да пътува по тези дестинации е най-сигурно. Иначе ще има мнооого разочарования от отсрещната страна от български пощи, а финансово ще е "мисия невъзможна" с куриерските фирми.
Аватар
dr_lukanov
VIP
VIP

Re: Транспортиране на птици

Мнениеот mike123 » Пет Дек 30, 2011 7:59 pm

Здравейте,колеги имам един въпрос,а той е следният:
Баща ми от време на време му се налага да пътува извън България и ще може да внесе яйца или някакви породи дек.кокошки стига да има развъдчик или някаква ферма.Та въпросът ми е,дали трябват някакви документи,ако купи примерно от Австрия кокошки и по пътя го спрат и да му искат някакви документи,или пък на някоя граница. :think:
mike123
потребител
потребител

Мнениеот dr_lukanov » Пет Дек 30, 2011 8:15 pm

в рамките на ЕС няма проблеми само с вет. сертификат. За яйца е още по-лесно.
Аватар
dr_lukanov
VIP
VIP

Мнениеот mike123 » Пет Дек 30, 2011 8:51 pm

А този вет.сертификат от къде се издава?А с яйцата какво е положението,там явно нищо не трябва.
mike123
потребител
потребител

Мнениеот dr_lukanov » Пет Дек 30, 2011 9:50 pm

От местният ветеринар, за яйцата няма проблеми :wink: . Много хора практикуват транспортирането на птици без документи, но си е риск..
Аватар
dr_lukanov
VIP
VIP

Мнениеот mike123 » Пет Дек 30, 2011 10:01 pm

Мхм,благодаря много.
mike123
потребител
потребител

Мнениеот greattit » Чет Авг 30, 2012 10:44 am

По какъв начин могат да се изпратят на адрес в Маями чрез самолет канарчета от България- чрез кои компании, какъв е редът, изисквания, изобщо дали е възможно по съвсем легален начин да стане това? Благодяря, предварително!
greattit
потребител
потребител

Мнениеот shikata » Нед Сеп 02, 2012 10:25 pm

Само да вметна до колкото съм чувал по законите на щатите каквото и да е животно подлежи на 1 месец карантина, мисля в техните служби.Но не съм сигурен, така че и на мен ми е интересно дали е възможно.
Изображение
Аватар
shikata
админ
админ

Мнениеот greattit » Нед Сеп 02, 2012 11:40 pm

Ош скорошен телефонен разговор с представител на Lufthansa cargo airlines-София разбрах, че не е проблем транспортирането на до 5 канарчета до САЩ, като тази бройка попадала в графата домашни любимци, а за над пет канарчета действала клаузата-търговска дейност и изискваните документи били много повече, а цената на доставката била почти същата. За целта били необходими сертификат от държавен ветеринарен лекар, оторизиран за такава дейност от агенцията за безопасност на храните, задължително канарчетата да са опръстенении и заявени според номера на пръстените и поставени за транспортиране в специално одобрени от авио компанията кафези.
greattit
потребител
потребител

Предишна

Назад към Пернати на двора