Съобщение
Добре дошли във форума на Пернатите.Грубият език във форума не е позволен така, че уважавайте събеседниците си.Има нов начин за прожектиране на видео от YouTube, който може да видите тук! Има и вероятност за некоректно подреждане на елементите при ползването на IE браузър.
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!

Кокошинки

Място за тези не особено приятни, но пък необходими теми.

Мнениеот Paulina » Вто Май 19, 2009 11:45 pm

nightingale написа:. . . ( ПРЕВОДА Е ТОЧЕН)

Добре , тогава ще напиша и останалото . И преди да си се присмял пак на нещо ще се опитам за пореден път да ти обясня , че това е само превод , не съм си го измислила !!! Пък ако мислиш , че ще се справиш по-добре с превода - само кажи - веднага ти качвам оригиналния текст !!!

Та значи в текста се казва така :

"В безгръбначните същества съществуват Глутамат активирани хлоридканали . Ivermectin -а се свързва / вързва / смесва ( избери си подходяща дума ) с тях . По този начин се освобождава нахлуване на Хлорид-иони в клетките . Това води до Hyperpolarisation ( ти си наред с превода ) на клетъчната мембрана , което пък блокирва нервните клетки . По този начин безгръбначното се парализира и умира .
.
.
.
"Човек няма две сърца - едното за хората, другото за животните. Той или има сърце, или няма"
Алфонс Дьо Ламартин
Аватар
Paulina
потребител
потребител

Мнениеот Dr. Velev » Вто Май 19, 2009 11:58 pm

Berkant Molla написа:При нас има едно лекарство което се казва ВИЛМЕКТИН всеки месец по един ден слагаме го във водата на 1 л - 1 мл и сме много доволни

Това е американският препарат Ivomec Важно е че той не се разтваря във вода и предварително трябва да се раствори в спирт .
Аватар
Dr. Velev
потребител
потребител

Мнениеот Paulina » Сря Май 20, 2009 12:07 am

Dr. Velev написа:Това е американският препарат Ivomec Важно е че той не се разтваря във вода и предварително трябва да се раствори в спирт .

И каква е процедурата след това - пак за пиене ? със спирта ?
.
.
.
"Човек няма две сърца - едното за хората, другото за животните. Той или има сърце, или няма"
Алфонс Дьо Ламартин
Аватар
Paulina
потребител
потребител

Мнениеот Berkant Molla » Сря Май 20, 2009 12:08 am

Dr. Velev

Вилмектина се разтваря вав вода дори Др Христов като беше в Истанбул не повярва и опита дали се разтваря вав вода и като видя че се разтваря и той си купи от тук
Berkant Molla
потребител
потребител

Мнениеот nightingale » Сря Май 20, 2009 12:10 am

В топлокръвните животни се намира глутамат на активните хлоридни канали. Глутамат не е точен превод. (Глутамат значи нещо което е виновно за друго нещо. Тоест причина за даденото положенбие) ....блабла бла се свързва с глутаматът, като освобождава йоните на хлирида(че аз други йони не познавам) в кръвта.Това води до хиперпарализа на студеникръвните и .... tot :cool: .Звучи фантастично,чесно.....Нека да обобщя. Значи имам проблем с кокошинките. давам на канасрът си или там на петелът си от тая смръдня, тя се наслоява в кръвта и по мачинът по който описах ще се избавя от паеразитите????.Това ми звучи като рекламата на едно кисело мляко (АКТИВИЯ).Поли уважавам бързата като бръснач мисъл в теб , но sori ,Тишко няма да се съгласи с тези измишльотини.Ти знаеш ли при ухапването на кокочинката кое е проблемното.Това ,че ще изсумчи еди кво си количество кръв или това ,че ще инжектира ензим който спира кръвосъсирването.Ами да попитам ли за кокошинките които точно за тези 20 дена са неактивни,тоест не се хранят . За яйцата да питам ли . За това че трябва да си тровиш пилето с това на всеки 20-30 дена, да питам ли,за това че може да се отрази негативниоо при приемането на някои антибиотични медикаменти.Да попитам ли когато чифтът е с малки.Как се дозира в случаят тази боза и на кого.СИГОРНО СЕ СЛАГА В МЕКАТА ХРАНА????. Акаридозата е не толкова прост и лесен за отстраняване проблем и не мисля ,че е редно да си правим бъзици с нея.
nightingale
потребител
потребител

Мнениеот Dr. Velev » Сря Май 20, 2009 12:13 am

Отговорих ви преди да прочета ограмната Ви интернет грамотност . Съжалявам не съм достоен за това Ви образование нищо че съм доктор на науките точно на тази тема . Замълчавам пред ГУГЪР грамотността Ви . Фридолина си взе бележка . На колегата си ГУЛД ще отговоря в лична поща . ВСИЧКО Е ЕДНА ГЛАМОА ПЕРВЕРЗИЯ . Аз имам извадени 200 птици . Давам Ivermctin от 7 години не само на канарчета . Бъдете щастливи и си растягайте локуми . За консултации и знание се плаща :cool: :cool: :cool:
Кабинета ми и На бул." България " 25 Е. СОФИЯ.
Все повече съжелявам ,че влизам в този сайт .
Аватар
Dr. Velev
потребител
потребител

Мнениеот Dr. Velev » Сря Май 20, 2009 12:14 am

Светът е толкова труден и толкова чувствителен като мрежата на един паяк . Когато се докосне една нишка се разтърсват и всички останали. Ние не само , че докосваме мрежата , ние разкъсваме големи дупки в нея !

Джералд Дърел
Момиченце или застаряваща госпожа май нещо ти липсва .
Ще ядосаме модератора :shock:
Аватар
Dr. Velev
потребител
потребител

Мнениеот nightingale » Сря Май 20, 2009 12:20 am

УАУ......
nightingale
потребител
потребител

Мнениеот Dr. Velev » Сря Май 20, 2009 12:21 am

Някой няма ли да напие и цикъла на Крепс за да покаже колко е грамотен . Извиняваите за откровенноста .
Аватар
Dr. Velev
потребител
потребител

Мнениеот Paulina » Сря Май 20, 2009 12:34 am

nightingale написа:В топлокръвните животни се намира . . .

Тишко
Като четеш , то го прави правилно ! Къде казах / написах нещо за топлокръвни животни ?

А колкото до коментара на така наречения доктор - под нивото ми е да си губя времето и с най-късото отговорче
( но благодаря за адреса . . . :twisted: )
.
.
.
Алфонс Дьо Ламартин
Аватар
Paulina
потребител
потребител

Мнениеот nightingale » Сря Май 20, 2009 1:04 am

Миличко паолинче. Няма медикамент който да се отрази ефективно и безопасно на два топлокръвни вида.Единият е студенокръвен. Нли това е заниятието.Там е разликата в блокировката на мембраната....Препаратите са изобритени точно на този принцип.
nightingale
потребител
потребител

Мнениеот Paulina » Сря Май 20, 2009 1:34 am

nightingale написа:. . . Няма медикамент който да се отрази ефективно и безопасно на два топлокръвни вида.Единият е студенокръвен. Нли това е заниятието.Там е разликата в блокировката на мембраната....Препаратите са изобритени точно на този принцип.

Добре , още веднъж за неразбиращите - къде написах нещо за топлокръвни ???

Препарата действа на различните му там кокошинки , кърлежи , ектопаразити и тем подобни , като им блокирва нервната система , което от своя страна води до парализация и смърт .

Този препарат не действа на топлокръвното като такова ( за него е безвредно ) , затова се използва при абсолютно всички видове животни !

Защо е толкова трудно да се разбере ???????????
.
.
.
Алфонс Дьо Ламартин
Аватар
Paulina
потребител
потребител

ПредишнаСледваща

Назад към Болести и профилактика