nightingale написа:. . . ( ПРЕВОДА Е ТОЧЕН)
Добре , тогава ще напиша и останалото . И преди да си се присмял пак на нещо ще се опитам за пореден път да ти обясня , че това е само превод , не съм си го измислила !!! Пък ако мислиш , че ще се справиш по-добре с превода - само кажи - веднага ти качвам оригиналния текст !!!
Та значи в текста се казва така :
"В безгръбначните същества съществуват Глутамат активирани хлоридканали . Ivermectin -а се свързва / вързва / смесва ( избери си подходяща дума ) с тях . По този начин се освобождава нахлуване на Хлорид-иони в клетките . Това води до Hyperpolarisation ( ти си наред с превода ) на клетъчната мембрана , което пък блокирва нервните клетки . По този начин безгръбначното се парализира и умира .

.Звучи фантастично,чесно.....Нека да обобщя. Значи имам проблем с кокошинките. давам на канасрът си или там на петелът си от тая смръдня, тя се наслоява в кръвта и по мачинът по който описах ще се избавя от паеразитите????.Това ми звучи като рекламата на едно кисело мляко (АКТИВИЯ).Поли уважавам бързата като бръснач мисъл в теб , но sori ,Тишко няма да се съгласи с тези измишльотини.Ти знаеш ли при ухапването на кокочинката кое е проблемното.Това ,че ще изсумчи еди кво си количество кръв или това ,че ще инжектира ензим който спира кръвосъсирването.Ами да попитам ли за кокошинките които точно за тези 20 дена са неактивни,тоест не се хранят . За яйцата да питам ли . За това че трябва да си тровиш пилето с това на всеки 20-30 дена, да питам ли,за това че може да се отрази негативниоо при приемането на някои антибиотични медикаменти.Да попитам ли когато чифтът е с малки.Как се дозира в случаят тази боза и на кого.СИГОРНО СЕ СЛАГА В МЕКАТА ХРАНА????. Акаридозата е не толкова прост и лесен за отстраняване проблем и не мисля ,че е редно да си правим бъзици с нея.