Модератори: sandan, христо абаджиев

Най силно влияние от всички външни условия играе светлината. Така ,че заблуждаваш се. Канарчетата а и много от птиците започват да линеят когато светлинният ден започва да намаля.Има много причини за ненавременното сменяне на перата. Няма да се спирам на тези предизвикани от здравословени проблеми. Най честите са:стрес, резки проблеми в температурата, недостатъчно въздушна влага,много дълъг или много къс светлинен ден,затлъстяване, нетипични за сезона храни и др.Poli написа:Знам ,че линеенето при канарчетата е през най - топлите седмици на лятото,но не съм наясно колко време горе - долу продължава. Според мен най-топлите месеци са юли и август,но сега е средата на юни , а на моето канарче започват да му падат перата. Това притеснително ли е или е нормално?

Не знам дали е вярно. Знам само ,че ще си бръкне във всичките дубки преди да се направи ,че му е ясна ситуацията.Ако не дай боже линеенето се проточи потърси помощ тук. Има медикаменти ускоряващи процесът на смяната на перата. Ако се наложи ще ти ги кажем . И остави тея 12 седмици. Малко е .... тъпичко.Poli написа:Моето канарче няма такива здравословни проблеми. Обаче това, че ако линеенето продължи повече от дванайсет седмици трябва да го заведа на вет. лекар е вярно нали?

Poli написа:Моето канарче няма такива здравословни проблеми. Обаче това, че ако линеенето продължи повече от дванайсет седмици трябва да го заведа на вет. лекар е вярно нали?

seb написа:Nightigale, мисля че това за линеенето не е хич тъпичко.Четох това в статията на форума погледни последния абзац на "Отглеждане".Даже е то го и линка, ако не е така, защото изобщо са го писали.
Ето заповядай, да не решиш че съм си го измислил.Може разбира се да има изключения.

Назад към Условия на отглеждане
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта